Blåbärssoppa

Blåbärssoppa
Info: 4 port.




0,5 l blåbär frysta, cirka 400g
0,5 l vatten
2 msk socker
1 msk vanilj valfritt
1 tsk potatismjöl


Gör så här:
1.
Koka upp vatten och socker.

2. Lägg i blåbären. Låt sjuda några minuter.

3. Stavmixa soppan för en slätare konsistens.

4. Gör en redning med 1dl vatten och potatismjölet, tillsätt redningen i soppan.
Låt soppan sjuda ytterligare någon minut så att den börjar tjockna lite. Önskar
du en ännu krämigare soppa kan du öka mängden potatismjöl till det dubbla.

5. Häll upp på termos medan den är varm


Tips - Blåbärssoppa är en klassiker vid Vasaloppet, men det är också en väldigt
vanlig huskur mot lös mage. Blåbärens nyttighet är oomtvistad dessutom, de är fulla
av godheter som gör oss gott. Om du vill göra egen soppa i utlandet är det engelska
namnet på bäret i fråga ”bilberry” (Vaccinium myrtillus), som är en delikat släkting
till ”blueberry” (Vaccinium corymbosum).



Källa: Svenska recept
http://svenskarecept.se/recept/blabarssoppa/



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng