Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör
Info: 4 port.



4 bitar torskrygg à 150 g
2 tsk salt
4 hårdkokta ägg
1 dl färsk dill och gräslök
100 g Arla® Svenskt Smör Havssalt
1 bit pepparrot, ca 30 g
1 citron
750 g potatis, gärna anya eller amandine




Gör så här:
1. Gnid in fisken med saltet och låt rimma ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 120°. Tillaga fisken i ugnen tills innertemperaturen är 50º.

3. Skala och hacka äggen. Blanda med dill och gräslök.

4. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt.

5. Skär citronen i klyftor. Servera fisken med ägghack, brynt smör, samt nykokt potatis.
Pressa citronsaft över fisken.



Info - Torskrygg är fantastiskt gott! När torsken rimmas blir den fastare i
köttet och smakar mer. Servera med klassiska tillbehör och nykokt potatis.




Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/rimmad-torskrygg-med-pepparot-och-brynt-smor/













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng