Porterstek
Porterstek
Info: 8 port.
1½ kg fransyska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 flaskor porter à 33 cl
1 dl konc svartvinbärssaft
½ dl kinesisk soja
7 vitpepparkorn
7 enbär
1 krm torkad timjan
3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
1 msk majsstärkelse
salt
vitpeppar
Rostad potatis:
1½ kg delikatesspotatis
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk flingsalt
500 g brysselkål
1 dl svartvinbärsgelé
Gör så här:
1. Skala och skiva lök och vitlök. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en
gryta.
2. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°.
3. Ta upp köttet och låt det vila.
4. Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och koka ihop ca 8 min.
5. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
Rostad potatis:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja.
3. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min. Strö över flingsalt.
4. Koka brysselkålen i saltat vatten ca 5 min.
5. Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och
svartvinbärsgelé.
Info - Köttet får mustig och lite söt smak av öl och svartvinbärssaft, servera
gärna på klassiskt vis med gelé eller lingon.
Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/porterstek/
Info: 8 port.
1½ kg fransyska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 flaskor porter à 33 cl
1 dl konc svartvinbärssaft
½ dl kinesisk soja
7 vitpepparkorn
7 enbär
1 krm torkad timjan
3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
1 msk majsstärkelse
salt
vitpeppar
Rostad potatis:
1½ kg delikatesspotatis
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk flingsalt
500 g brysselkål
1 dl svartvinbärsgelé
Gör så här:
1. Skala och skiva lök och vitlök. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en
gryta.
2. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°.
3. Ta upp köttet och låt det vila.
4. Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och koka ihop ca 8 min.
5. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.
Rostad potatis:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja.
3. Rosta i mitten av ugnen ca 40 min. Strö över flingsalt.
4. Koka brysselkålen i saltat vatten ca 5 min.
5. Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och
svartvinbärsgelé.
Info - Köttet får mustig och lite söt smak av öl och svartvinbärssaft, servera
gärna på klassiskt vis med gelé eller lingon.
Källa: Arla.se
https://www.arla.se/recept/porterstek/
Kommentarer
Skicka en kommentar