Stekt salt sill med löksås
Stekt salt sill med löksås
Info: 4 port.
600 gram Salt sill (urvattnad)
1,5 dl Rågmjöl (grovt)
1 styck Ägg
Smör till stekning
Sås:
2 styck Gul lök
1,5 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
2 msk Smör
0,5 msk Oxfond (konc.)
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
Lingonsylt (rårörda)
Gör så här:
1. Potatis: Skala och koka potatis.
2. Sås: Skala och stimla lök. Fräs lök mjuk och glansig utan att bränna, i matfett
på medelvärme i 3-5 min.
3. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk i omgångar.
4. Vispa ner smör och smaksätt med fond.
5. Låt såsen koka (under lock) 5-10 min. Rör om regelbundet. Salt behövs inte.
6. Panera: Vispa upp ägg i en djup tallrik.Häll mjöl på en tallrik.
Dubbelpanera sillen.
7. Vänd i mjöl, doppa sedan i äggvispet och vänd några gånger till i mjöl.
8. Steka: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek sillen i rikligt med smör
1-2 min på vardera sidan tills paneringen fått färg och blivit knaprigt.
KOCKENS KOMMENTAR:
Stekt sill är klassisk svensk husmanskost. Om filéerna inte
är urvattnade skall filéerna ligga i vatten 10-12 timmar
(se förpackning). I stället för löksås kan man vispa ur
pannan med grädde.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.14032/recept/stekt-salt-sill-med-loksas
Info: 4 port.
600 gram Salt sill (urvattnad)
1,5 dl Rågmjöl (grovt)
1 styck Ägg
Smör till stekning
Sås:
2 styck Gul lök
1,5 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
2 msk Smör
0,5 msk Oxfond (konc.)
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
Lingonsylt (rårörda)
Gör så här:
1. Potatis: Skala och koka potatis.
2. Sås: Skala och stimla lök. Fräs lök mjuk och glansig utan att bränna, i matfett
på medelvärme i 3-5 min.
3. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk i omgångar.
4. Vispa ner smör och smaksätt med fond.
5. Låt såsen koka (under lock) 5-10 min. Rör om regelbundet. Salt behövs inte.
6. Panera: Vispa upp ägg i en djup tallrik.Häll mjöl på en tallrik.
Dubbelpanera sillen.
7. Vänd i mjöl, doppa sedan i äggvispet och vänd några gånger till i mjöl.
8. Steka: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek sillen i rikligt med smör
1-2 min på vardera sidan tills paneringen fått färg och blivit knaprigt.
KOCKENS KOMMENTAR:
Stekt sill är klassisk svensk husmanskost. Om filéerna inte
är urvattnade skall filéerna ligga i vatten 10-12 timmar
(se förpackning). I stället för löksås kan man vispa ur
pannan med grädde.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.14032/recept/stekt-salt-sill-med-loksas
Kommentarer
Skicka en kommentar