Kyckling i yoghurtmarinad
Kyckling i yoghurtmarinad
Info: 4 portioner
2 dl naturell yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 tsk salt
4 kycklingfiléer
Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om.
2. Låt stå i kylen 1-3 dygn.
3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla 3 minuter per sida, tills kycklingen är klar och har en innertemperatur på 72°C.
Info-
I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Genom att röra ner mustiga kryddor som garam masala i yoghurtmarinaden ger den också kycklingen god smak vid längre marinering.
Källa: Ica.se
https://www.ica.se/buffe/recept/kyckling-i-yoghurtmarinad-720496/
Info: 4 portioner
2 dl naturell yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 tsk salt
4 kycklingfiléer
Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om.
2. Låt stå i kylen 1-3 dygn.
3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla 3 minuter per sida, tills kycklingen är klar och har en innertemperatur på 72°C.
Info-
I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Genom att röra ner mustiga kryddor som garam masala i yoghurtmarinaden ger den också kycklingen god smak vid längre marinering.
Källa: Ica.se
https://www.ica.se/buffe/recept/kyckling-i-yoghurtmarinad-720496/
Kommentarer
Skicka en kommentar