Pannbiff med ugnsbakad lök

Pannbiff med ugnsbakad lök
Info: 4 port.



500 g nötfärs eller blandfärs
4 msk ströbröd
1½ dl Arla® mjölk
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Arla® Smör-&rapsolja

Lök:
1 gul lök
2 rödlökar
½ tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm strösocker
2 msk Arla® Smör-&rapsolja



Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200º.

2. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 min, rör om då och då.

3. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke.

4. Skala och hacka eller riv löken fint.

5. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs.

6.
Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 min per sida.



Serveringsförslag:
Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispuré och grönsaker.
Servera gärna med gräddsås.




Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/pannbiff-med-ugnsbakad-lok/













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng