Pannbiff med ugnsbakad lök
Pannbiff med ugnsbakad lök
Info: 4 port.
500 g nötfärs eller blandfärs
4 msk ströbröd
1½ dl Arla® mjölk
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Arla® Smör-&rapsolja
Lök:
1 gul lök
2 rödlökar
½ tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm strösocker
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200º.
2. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 min, rör om då och då.
3. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke.
4. Skala och hacka eller riv löken fint.
5. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs.
6. Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 min per sida.
Serveringsförslag:
Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispuré och grönsaker.
Servera gärna med gräddsås.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/pannbiff-med-ugnsbakad-lok/
Info: 4 port.
500 g nötfärs eller blandfärs
4 msk ströbröd
1½ dl Arla® mjölk
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
Arla® Smör-&rapsolja
Lök:
1 gul lök
2 rödlökar
½ tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm strösocker
2 msk Arla® Smör-&rapsolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200º.
2. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 min, rör om då och då.
3. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke.
4. Skala och hacka eller riv löken fint.
5. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs.
6. Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 min per sida.
Serveringsförslag:
Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispuré och grönsaker.
Servera gärna med gräddsås.
Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/pannbiff-med-ugnsbakad-lok/
Kommentarer
Skicka en kommentar