Vegansk prinsesstårta

Vegansk prinsesstårta
Info: 12 bitar.



Till formen:
1 msk mjölkfritt matfett
1 1/2 msk ströbröd

Tårtbotten:
100 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver

Vaniljkräm:
1 dl vatten
1 dl havremjölk
1 dl sojagrädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin

Topping:
1 1/2 dl hallonsylt
3 dl sojagrädde
2 msk strösocker
1 tårtlock av marsipan

Till dekoration:
marsipanrosor




Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper eller smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter  (för 12 bitar).


3. Tårtbotten: Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna lite. Häll ner havremjölken i kastrullen.

4. Sikta ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner vätskan. Vispa ihop till en slät smet.

5.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Känn efter med en sticka i kakan så att den inte är kladdig.
Låt svalna.


6. Vaniljkräm:
Blanda vatten, havremjölk, sojagrädde, socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Låt koka upp
under vispning tills såsen tjocknar. Dra av från värmen och vispa ner margarinet. Låt kallna.

7. Montering: Dela tårtbotten i två delar. Bred ut hallonsylt på understa tårtbotten. Bred hälften av vaniljkrämen
över sylten. Lägg på den andra tårtbotten och tryck till lite lätt. Bred på resten av vaniljkrämen.
   
8. Vispa grädden riktigt hårt med sockret. Bred ut på tårtan och forma till en kulle. Lägg marsipanlocket på
grädden och kläm till lite lätt runt kanten. Skär bort överflödig marsipan.
   
9. Till dekoration: Lägg på rosorna.



För alla:
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.


Tips - Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde,
havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig,
vegansk påsktårta.



Källa: Ica
http://www.ica.se/recept/vegansk-prinsesstarta-721849/



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng