Mixad bärmousse
Mixad bärmousse
Info: 4 port.
200 g hallon
200 g blåbär
2 blad gelatin
1 dl strösocker
2 dl crème fraiche
Gör så här:
1. Mixa hallon och blåbär var för sig. Spara några bär till dekoration.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 min. Koka upp socker och crème fraiche. Ta från plattan. Krama ur gelatinet
och rör ner i crème fraichen. Fördela i de båda bärmixerna. Låt kallna.
3. Fördela i fyra glas. Bottna med ett lager blåbärskräm, fyll på med hallonkräm. Ställ kallt minst 2 tim.
4. Toppa med de hela bären.
Tips - Solmogna bär sätter smak på festligaste desserten. Blir extra fint att servera i glas!
Källa: Hemmets veckotidning
http://www.hemmets.se/mixad-barmousse/
Info: 4 port.
200 g hallon
200 g blåbär
2 blad gelatin
1 dl strösocker
2 dl crème fraiche
Gör så här:
1. Mixa hallon och blåbär var för sig. Spara några bär till dekoration.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 min. Koka upp socker och crème fraiche. Ta från plattan. Krama ur gelatinet
och rör ner i crème fraichen. Fördela i de båda bärmixerna. Låt kallna.
3. Fördela i fyra glas. Bottna med ett lager blåbärskräm, fyll på med hallonkräm. Ställ kallt minst 2 tim.
4. Toppa med de hela bären.
Tips - Solmogna bär sätter smak på festligaste desserten. Blir extra fint att servera i glas!
Källa: Hemmets veckotidning
http://www.hemmets.se/mixad-barmousse/
Kommentarer
Skicka en kommentar