Biff à la Lindström
Biff à la Lindström
Info: 4 port.
600 gram Nötfärs
1,0 dl Rödbetor (inlagda)
1 styck Gul lök
4 msk Kapris
1 styck Ägg
2 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
0,5 huvud Blomkål
Persilja till garnering
Gör så här:
1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
2. Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen
3-4 minuter. Ta ur.
3. Skala och finhacka, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris,
ägg, salt och peppar. Forma biffar.
4. Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på
var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.
KOCKENS KOMMENTAR:
Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt.
Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte
användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna.
En svensk klassiker. Troligen introducerades rätten på 1860-talet, efter rysk före-
bild, av kapten Henrik Lindström (1831-1910) på Hotell Witt i Kalmar. Eller så kan
det ha varit källarmästare C.G. Lindström på restaurang Den Gyldene Freden, Stockholm.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.18341/recept/biff-a-la-lindstrom
Info: 4 port.
600 gram Nötfärs
1,0 dl Rödbetor (inlagda)
1 styck Gul lök
4 msk Kapris
1 styck Ägg
2 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
0,5 huvud Blomkål
Persilja till garnering
Gör så här:
1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
2. Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen
3-4 minuter. Ta ur.
3. Skala och finhacka, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris,
ägg, salt och peppar. Forma biffar.
4. Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på
var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.
KOCKENS KOMMENTAR:
Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt.
Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte
användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna.
En svensk klassiker. Troligen introducerades rätten på 1860-talet, efter rysk före-
bild, av kapten Henrik Lindström (1831-1910) på Hotell Witt i Kalmar. Eller så kan
det ha varit källarmästare C.G. Lindström på restaurang Den Gyldene Freden, Stockholm.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.18341/recept/biff-a-la-lindstrom
Kommentarer
Skicka en kommentar