Biff à la Lindström

Biff à la Lindström
Info: 4 port.




600 gram  Nötfärs
1,0 dl Rödbetor (inlagda)
1 styck Gul lök 
4 msk Kapris 
1 styck Ägg  
2 msk Matfett till stekning 
Salt & peppar 


Tillbehör:
0,8 kilo  Potatis
0,5 huvud  Blomkål
Persilja till garnering


Gör så här:
1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

2. Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen
3-4 minuter. Ta ur.

3. Skala och finhacka, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris,
ägg, salt och peppar. Forma biffar.

4. Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på
var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.

5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.



KOCKENS KOMMENTAR:
Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt.
Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte
användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna.

En svensk klassiker. Troligen introducerades rätten på 1860-talet, efter rysk före-
bild, av kapten Henrik Lindström (1831-1910) på Hotell Witt i Kalmar. Eller så kan
det ha varit källarmästare C.G. Lindström på restaurang Den Gyldene Freden, Stockholm.



Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.18341/recept/biff-a-la-lindstrom















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng