Laxpudding

Laxpudding
Info: 4 port.



 


300 g gravad lax
Arla® Svenskt Smör
2 gula lökar
800 g kokt kall potatis
½ dl hackad färsk dill
4 ägg
4 dl Arla® mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Till servering:
60 g Arla® Svenskt Smör
1 citron


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär laxen i tunna skivor.

3. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och
glansig. Skiva potatisen.

4. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis.

5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.

6. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg.

7. Smält smöret och skär citronen i klyftor. Servera smör och citron till laxpuddingen.



Info - Laxpudding är klassisk husmanskost - och lättlagad. Använd rimmad eller
gravad lax och servera gärna laxpuddingen med skirat smör.


Källa: Arla
https://www.arla.se/recept/laxpudding/












Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng