Stekt falukorv med pepparrotssås
Info: 4 portioner.
400 g falukorv, (18 % fett)
0,5 msk smör
Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk senap
0,5 tsk salt
Tillbehör 600 g potatis
2 msk pepparrot, finriven
250 g gröna ärter
Gör så här:
1. Sås: Skala och finriv pepparroten. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet.
Fräs under omrörning 1 minut.
2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaka av med 2 msk
pepparrot, senap och salt.
3. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning.
4. Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter.
Näringsvärde: 500 kcal
28 g fett
21 g protein
40 g kolhydrater
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/stekt-falukorv-med-pepparrotssas/
Info: 4 portioner.
400 g falukorv, (18 % fett)
0,5 msk smör
Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk senap
0,5 tsk salt
Tillbehör 600 g potatis
2 msk pepparrot, finriven
250 g gröna ärter
Gör så här:
1. Sås: Skala och finriv pepparroten. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet.
Fräs under omrörning 1 minut.
2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaka av med 2 msk
pepparrot, senap och salt.
3. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning.
4. Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter.
Näringsvärde: 500 kcal
28 g fett
21 g protein
40 g kolhydrater
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/stekt-falukorv-med-pepparrotssas/
Kommentarer
Skicka en kommentar