Stekt falukorv med pepparrotssås 
Info: 4 portioner.




400 g falukorv, (18 % fett)
0,5 msk smör   
Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm)
2 msk smör   
2 msk vetemjöl   
3 dl mjölk   
1 msk senap   
0,5 tsk salt   
Tillbehör 600 g potatis   
2 msk pepparrot, finriven
250 g gröna ärter




Gör så här:
1.
Sås: Skala och finriv pepparroten. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet.
Fräs under omrörning 1 minut.

2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaka av med 2 msk
pepparrot, senap och salt.

3. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning.

4. Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter.



Näringsvärde: 500 kcal
28 g fett
21 g protein
40 g kolhydrater


Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/stekt-falukorv-med-pepparrotssas/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng