Sjömansbiff
Sjömansbiff
Info: 6 portioner.
2 gula lökar
1 msk smör
800 g nötstek, av fransyska
0,75 dl vetemjöl
1 tsk svartpeppar, grovmald
1 tsk salt
2 msk smör
1,2 kg potatis, fast
2 lagerblad
0,5 tsk timjan, torkad
4 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
4 dl öl
Gör så här:
1. Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite
färg. Ställ åt sidan.
2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget
mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en
riktig köttutplattare.
3. Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt.
Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på
varje sida.
4. Skala och skiva potatisarna tunt.
5. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara
potatis underst och överst. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det
samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme.
6. Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.
Info - Sjömansbiff är en riktig husmansklassiker
där köttet långkokas mört i öl.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/sjomansbiff/
Info: 6 portioner.
2 gula lökar
1 msk smör
800 g nötstek, av fransyska
0,75 dl vetemjöl
1 tsk svartpeppar, grovmald
1 tsk salt
2 msk smör
1,2 kg potatis, fast
2 lagerblad
0,5 tsk timjan, torkad
4 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
4 dl öl
Gör så här:
1. Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite
färg. Ställ åt sidan.
2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget
mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en
riktig köttutplattare.
3. Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt.
Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på
varje sida.
4. Skala och skiva potatisarna tunt.
5. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara
potatis underst och överst. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det
samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme.
6. Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.
Info - Sjömansbiff är en riktig husmansklassiker
där köttet långkokas mört i öl.
Källa: Allt om mat
http://alltommat.se/recept/sjomansbiff/
Kommentarer
Skicka en kommentar