Stekt fläsk med löksås
Stekt fläsk med löksås
Info: 4 port.
600 gram Rökt fläsk (el. rimmat)
Vit löksås:
2 styck Gul lök
2,5 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
5 dl Soja (kinesisk)
2 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
3 styck Morot
Gör så här:
1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
2. Morötter: Skala och grovriv. Serveras rå.
3. Löksås: Skala och finhacka lök.
Fräs löken mjuk och glansig i matfett på medelvärme i ca 5 min i en kastrull.
4. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk. Färgsätt med lite soja. Salta och peppra.
5. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om.
6. Fläsk: Stek fläsket på medelhög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått
önskad färg och knaprighet
KOCKENS KOMMENTAR:
Stekt fläsk med löksås är klassisk svensk husmanskost.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.14477/recept/stekt-flask-med-loksas
Info: 4 port.
600 gram Rökt fläsk (el. rimmat)
Vit löksås:
2 styck Gul lök
2,5 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
5 dl Soja (kinesisk)
2 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
3 styck Morot
Gör så här:
1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
2. Morötter: Skala och grovriv. Serveras rå.
3. Löksås: Skala och finhacka lök.
Fräs löken mjuk och glansig i matfett på medelvärme i ca 5 min i en kastrull.
4. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk. Färgsätt med lite soja. Salta och peppra.
5. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om.
6. Fläsk: Stek fläsket på medelhög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått
önskad färg och knaprighet
KOCKENS KOMMENTAR:
Stekt fläsk med löksås är klassisk svensk husmanskost.
Källa: Spisa.nu
http://www.spisa.nu/3.14477/recept/stekt-flask-med-loksas
Kommentarer
Skicka en kommentar