Panerad strömming

Panerad strömming helt enkelt
Info: 4 port.


600 gram Sill/strömming (filéer) 
el. orensad strömming 
Matfett till stekning 
Ströbröd 
Salt 


Tillbehör:
800 gram Potatis 
1/2 dl Mjölk (el. grädde) 
Lingonsylt (rårörda)



Gör så här:
1. Skala och koka potatis på medelvärme i ca 20 min.

2. Häll ströbröd med lite salt i en plastpåse. Stoppa ner strömming och skaka om.
Om strömmingen är torr blöt den först med lite matolja.

3. Hetta upp rikligt med matfett i en panna och stek strömmingen gyllenbrun på medelhög värme.
Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma.

4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller
smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera rårörda lingon till.



Info - Ger 6 strömmingar per portion.




Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.14028/recept/panerad-stromming-helt-enkelt













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng