Panerad strömming
Panerad strömming helt enkelt
Info: 4 port.
600 gram Sill/strömming (filéer)
el. orensad strömming
Matfett till stekning
Ströbröd
Salt
Tillbehör:
800 gram Potatis
1/2 dl Mjölk (el. grädde)
Lingonsylt (rårörda)
Gör så här:
1. Skala och koka potatis på medelvärme i ca 20 min.
2. Häll ströbröd med lite salt i en plastpåse. Stoppa ner strömming och skaka om.
Om strömmingen är torr blöt den först med lite matolja.
3. Hetta upp rikligt med matfett i en panna och stek strömmingen gyllenbrun på medelhög värme.
Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma.
4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller
smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera rårörda lingon till.
Info - Ger 6 strömmingar per portion.
Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.14028/recept/panerad-stromming-helt-enkelt
Info: 4 port.
600 gram Sill/strömming (filéer)
el. orensad strömming
Matfett till stekning
Ströbröd
Salt
Tillbehör:
800 gram Potatis
1/2 dl Mjölk (el. grädde)
Lingonsylt (rårörda)
Gör så här:
1. Skala och koka potatis på medelvärme i ca 20 min.
2. Häll ströbröd med lite salt i en plastpåse. Stoppa ner strömming och skaka om.
Om strömmingen är torr blöt den först med lite matolja.
3. Hetta upp rikligt med matfett i en panna och stek strömmingen gyllenbrun på medelhög värme.
Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma.
4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller
smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera rårörda lingon till.
Info - Ger 6 strömmingar per portion.
Källa: Spisa.se
http://www.spisa.nu/3.14028/recept/panerad-stromming-helt-enkelt
Kommentarer
Skicka en kommentar