Lax- & räkbakelser
Lax- & räkbakelser
Info: 6 styckna.
18 skivor landgångsbröd
(se recept i faktaruta)
Fyllning 1:250 g varmrökt lax
150 g färskost, t ex Philadelphia
½ dl purjolök, hackad
2 dl dill, hackad
1 msk pepparrot på tub
½ citron, saften
svartpeppar, nymald
Fyllning 2:1 dl crème fraiche
1 ½ dl inlagd gurka, hackad
1 msk kapris, hackad
2 msk gräslök, hackad
svartpeppar
Garnering:600 g räkor med skal
2 dl turkisk yoghurt
1 burk röd tångkaviar
krasse
Gör så här:
1. Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllning 1.
3. Rör ihop ingredienserna till fyllning 2.
4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Bygg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på en sista brödskiva.
5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.
Källa: Allt om mat
http://tidningenhembakat.se/recept/lax-rakbakelser/
Info: 6 styckna.
18 skivor landgångsbröd
(se recept i faktaruta)
Fyllning 1:250 g varmrökt lax
150 g färskost, t ex Philadelphia
½ dl purjolök, hackad
2 dl dill, hackad
1 msk pepparrot på tub
½ citron, saften
svartpeppar, nymald
Fyllning 2:1 dl crème fraiche
1 ½ dl inlagd gurka, hackad
1 msk kapris, hackad
2 msk gräslök, hackad
svartpeppar
Garnering:600 g räkor med skal
2 dl turkisk yoghurt
1 burk röd tångkaviar
krasse
Gör så här:
1. Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllning 1.
3. Rör ihop ingredienserna till fyllning 2.
4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Bygg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på en sista brödskiva.
5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.
Källa: Allt om mat
http://tidningenhembakat.se/recept/lax-rakbakelser/
Kommentarer
Skicka en kommentar