Lax- & räkbakelser

Lax- & räkbakelser
Info: 6 styckna.
 

18 skivor landgångsbröd
(se recept i faktaruta)

Fyllning 1:
250 g varmrökt lax
150 g färskost, t ex Philadelphia
½ dl purjolök, hackad
2 dl dill, hackad
1 msk pepparrot på tub
½ citron, saften
svartpeppar, nymald

Fyllning 2:
1 dl crème fraiche
1 ½ dl inlagd gurka, hackad
1 msk kapris, hackad
2 msk gräslök, hackad
svartpeppar

Garnering:
600 g räkor med skal
2 dl turkisk yoghurt
1 burk röd tångkaviar
krasse



Gör så här:
1.
Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.

2.
Rör ihop ingredienserna till fyllning 1.

3.
Rör ihop ingredienserna till fyllning 2.

4.
Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Bygg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på en sista brödskiva.

5.
Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.



Källa: Allt om mat
http://tidningenhembakat.se/recept/lax-rakbakelser/




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Biff Stroganoff med syrad grädde

Lyxig fiskgratäng med hummersås

Kasslergratäng